Tigrislevél

A szobai szanszeviéra más néven Tigrislevél, a dracénák egyik leggyakoribb fajtája. Hosszú életű örökzöld növényként egész évben lakásunk éke lehet, ha megfelelően gondoskodunk igényeiről. Mivel a Tigrislevél alacsony elvárásokat támaszt a gondozás tekintetében, igy viszonylg könnyű életben tartani pár tipp megfogadásával.

👉 Közvetlen napsugárzásnak ne tedd ki!
A Tigrislevél viszonylag jól alkalmazkodik teljesen árnyékos körülményekhez is. Legoptimálisabb számára a félárnyékos vagy napos elhelyezés, de vigyázz mert a közvetlen napfény levélégést okozhat.
👉 Ne öntözd túl!
Két locsolás között hagyjuk a földet kicsit megszikkadni. A túlzott öntözés a tő rohadásához vezethet.
👉 Ebbe ültesd!
A dracéna fajták számára legalkalmasabb föld a homokos vályog, tőzeg és szerves tápanyag keveréke. A tároló aljába pedig kevés kavicsot vagy sódert ajánlatos tenni a vízelvezetésért. Mindenképp használjuk műtrágyát is, de a Tigrislevél esetében ezt nem szabad túlzásba vinni.
👉 Az esetleges betegségeket vedd észre időben!

A Tigrislevél leginkább érzékeny a pajzstetvekre igy érdemes szemmel tartani a levelek épségét. A pajzstetvek fehéres, illetve halványbarna színben tűnhetnek fel kerekded formájúak és körömmel könnyen lekaparhatóak a levélről. Megelőzésként és kezelésére növényápolószer alkalmazható.

Hasonló cikkek